Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Behövs en ny sporthall i centrala Ronneby?

Nyheter • Publicerad 23 mars 2001

Kommunalrådet JanAnders Palmqvist (s) vill bygga ytterligare en sporthall centralt i Ronneby enligt artikel i Sydöstran den 15/3.

Kommunen har redan beslutat om stora investeringar inom skolan och det planeras ytterligare stora investeringar inom äldrevården. Här är det dags att tänka efter innan man utlovar framtida ökade kostnader med investeringar enbart i centralorten.

Annons

Gymnastiksalarna vid skolorna i kommunens ytterområden är på många håll undermåliga. För att kunna bedriva bra undervisning i idrott krävs en viss standard på dessa salar. Det kan man knappast säga att t.ex. gymnastiksalen vid Johannishusskolan erbjuder. Denna är så liten och trång att knappast en hel klass kan ha idrott samtidigt. Detsamma gäller gymnastiksalarna i Backaryds rektorsområde t.ex. vid Eringsbodaskolan. I en tid där många barn och ungdomar rör sig alltför lite är idrottsämnet en viktig del av läroplanen.

Skolan bör kunna erbjuda bra undervisning i idrott oberoende i vilken kommundel man bor. Dessutom kan en bra gymnastiksal, även vid de mindre tätorterna i kommunen, vara en tillgång för ortens idrottsförening eller andra vuxna motionärer, som kan spara många dyrbara bilresor till de redan väl uppbokade sporthallarna.

Alltså om man i Ronneby kommun skall leva upp till det som sägs i översiktsplanen ”att hela kommunen skall leva och utvecklas” så bör det investeras i bättre gymnastiksalar i Johannishus och Backaryds rektorsområde innan det är aktuellt att diskutera ny sporthall.

Birger Svensson, Bräkne-Hoby, ledamot i förskole- och grundskolenämnden för centerpartiet
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons