Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Brister inom sjukvården i Karlskrona

Nyheter • Publicerad 23 maj 2013

För det första tycker jag att sjukvården i Karlskrona är för dålig. En av de större bristerna är väntetiderna som kan dröja upp till fyra-fem timmar på akutmottagningen, även vid bokad tid.

?Man prioriterar inte särskilt mycket såvida det inte är akutfall. Det händer för ofta att barn och vuxna som är i ett sämre tillstånd får lida av konsekvenserna på grund av att deras problem inte klassas som akut.

Annons

De får sitta i ett litet väntrum med obekväma stolar och försöka att inte andas genom näsan samtidigt som de kollar på ett dåligt inredningsprogram på en liten tv uppe i hörnet.?

Inte nog med detta så är sjukvården lika dålig. Efter timmars väntande kommer det in en sköterska/doktor, bara för att känna och titta på ens arm och meddela att ”det kommer nog att gå bra”.

Jag sökte hjälp då jag trodde att jag hade drabbats av astma och vad jag fick höra var ”vi tror att du har astma, men det är bara en gissning”. Någon vecka senare var de nära på att skriva ut medicin mot astma men fick i sista minuten reda på att astma inte varit fallet.

En seriös fråga som den här bör inte vara uppbyggd på antaganden utan riktiga fakta.

Jag sökte vård i första hand eftersom jag trodde att jag hade drabbats av astma och förväntar mig inte att få samma svar tillbaks.

Gissningar kan göras av vem som helst.

?Rent allmänt måste skicket i sjukhusen förbättras. Med detta menar jag att det måste vara mer välstädat, att den unkna lukten måste bort och att det ska finnas ett större utbud av sysselsättningar i väntrummen.

Enkla och relativt billiga saker som jag nämnt skulle vara en stor förbättring och sjukhusen skulle inte vara lika motbjudande som de är vid tillfället.

?En ommålad vägg där det hänger några fina tavlor gör större skillnad än vad man tror.? Vad gäller själva sjukvården, måste den effektiviseras. Det finns för få specialister och doktorer.

Ett klart exempel är incidenten som inträffade häromdagen, då en man som svalt en tandpetare inte klarade sig för att man inte hade hittat något fel på röntgen.?

Annons

Mitt förslag är att man lägger ner mer pengar på sjukvård och utbildning inom sjukvård för att det ska bli mer effektivt arbete.

På det sättet skulle både vi och staten bli nöjda då det öppnas upp för fler arbeten och arbetarna betalar ju i sin tur skatt.

Mr. Benassi

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons