Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bygg upp folkhemmet med EU-avgifterna!

Nyheter • Publicerad 30 mars 2001

Varför saknas det alltid pengar i Sveriges skattkista numera? Varför räcker inte skattemedlen till en bra skola, vård av gamla och sjuka längre? Någonstans tar alla dessa skattepengar vägen – men vart?

Jag funderar därför på om vårt medlemskap i EU egentligen är så pass bra och om det egentligen är fattat på demokratiska grunder. De löften som gavs då har inte kunnat uppfyllas. Varför får vi inte i samband med val säga jag eller nej till fortsatt medlemskap? Jag och många med mig (kanske en majoritet av svenska folket) anser att de pengar som vi lägger på EU-medlemskapet, på dess byråkratlöner, resor, sammanträden med mera skall kunna användas att förbättra för Sveriges medborgare.

Det svenska folkhemmet borde kunna återuppbyggas med dessa oerhörda skattemedel som EU och gåvokarusellen till så kallade underutvecklade länder kostar oss skattebetalare. Det finns faktiskt ett mycket stort antal hemlösa och fattiga också i Sverige.

Prioriterad, Lyckeby
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons