Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Chefer – åk ut på fältet och se verkligheten!

Nyheter • Publicerad 13 juni 2001

Jag läser i Sydöstran den 7/6 om kommunchefernas löner. Ser då att bland annat äldreomsorgschefen får 50 000 kronor i månadslön. Enligt personalchefen behöver han ha denna lön för att han har så tuff tid framför sig, för att få ordning på äldreomsorgens ekonomi.

Om han har ett tufft jobb framför sig vad har ”vi på golvet” då? Indragningar, fler arbetsuppgifter, mer stress och framför allt vårdtagare, som mår sämre och sämre på grund av att tryggheten minskar. Vad får vi hjälp med? undrar dom. Får vi mat en gång i veckan eller får vi varje dag? Får vi torra blöjor morgon och kväll eller får vi när vi behöver? Om någon har en tuff tid framför sig är det vi vårdbiträden och undersköterskor, som med inte ens en tredjedels chefslön får jobba hårdare än någonsin.

Det tar mycket på krafterna att se alla dessa äldre och funktionshindrade få mindre assistans. Det går ju aldrig att sätta en summa pengar på hur många som drabbas av ohälsa och behöver hjälp från samhället. Det är ett himla liv om vi i vården får några kronor i lyft, men när cheferna får tusentals då sägs det bara att ”det är dom värda”. Jag tycker att cheferna bör åka ut på fältet och se hur de funktionshindrade och vi har det, och värre blir det troligen framöver. Sjuka kan vi alla bli och gamla blir vi om vi får leva.

Vårdbiträde i hemtjänsten Karlskrona
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons