Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

En miljard ger bättre hjälp

Nyheter • Publicerad 8 maj 2013

Under det gångna året har nästan en miljard kronor skänkts till de som behöver genom avdragsgilla gåvor. Det är fantastiskt!

Avdraget gör att fler kan vara med och ge gåvor till frivilligorganisationer och ännu fler kan få hjälp och stöd.

Annons

Den 2 maj var sista dagen att deklarera och i år var första året som avdragsrätt för gåvor till ideella organisationer fanns med på deklarationen. Detta är något som Kristdemokraterna drivit och som vi nu är mycket glada för att ha kunnat genomföra.

Det stora intresse som funnits för att skänka pengar till ideella organisationer är mycket glädjande. Skatteverket har för 2012 fått in kontrolluppgifter för gåvor från över 600000 svenskar.

I Blekinge län är det 9191 personer som sammanlagt har skänkt 11019575 kr.

Avdragsrätten gäller i dag för gåvor upp till 6000 kronor per år. Det är ett viktigt första steg och en uppmuntran till alla som engagerar sig för att hjälpa andra. Det arbete som tiotusentals människor gör frivilligt vill vi stödja och uppmuntra.

Kristdemokraterna vill att avdragsrätten ska utvecklas och att fler ideella organisationer ska godkännas som gåvomottagare och att nivån på avdraget ska höjas. Det kommer vi kristdemokrater fortsätta att arbeta för.

Ann-Louise Trulsson (KD)

Distriktsordförande i Blekinge

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons