Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fel frottera sig med Bush, presidenten som är för dödsstraff

Nyheter • Publicerad 28 juni 2001

För någon vecka sedan har vi i Sverige hyst en massmördare som gäst i vårt land, Georg W. Bush, den amerikanske presidenten.

Det rullades ut en jättelång röd matta för honom, privata företagare gick miste om inkomster på grund av honom eftersom stora delar av Göteborg stängdes av för allmänheten, och vi var dessutom tvungna att inrätta speciella åtgärder för honom i det fall han skulle bli sjuk eller något annat skulle inträffa. Hela sjukhus stod i beredskap för denne ende man och ambulanser följde hans kortegeväg.

Annons

Sveriges statsminister Göran Persson visste inte till sig av stolthet för att denne massmördare nedlät sig att besöka Sverige. Det var med både underdånighet och välvilja president Bush välkomnades till vårt land.

Åndå var Göran Persson medveten om att denne Georg W. Bush är en av Amerikas mest rabiata förespråkare för dödsstraffet och i en lång rad fall förhindrat rättvisa genom att inte bevilja uppskov, för att nya och relevanta bevis tas upp till prövning. I minst två fall har oskyldiga fått sätta livet till på grund av detta.

Under alla omständigheter är dödsstraffet ovärdigt ett civiliserat samhälle och det faktum att Göran Persson oförbehållslöst frotterat sig med denna man, gör att blodstänken även hamnar på vår statsministers händer.

Ulf Andersson Olofström
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons