Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Folkhögskola är friskvård

Nyheter • Publicerad 27 maj 2013
Foto: 

Folkhögskolor är mycket speciella till sin karaktär.

De har räddat och räddar många ungdomar, och en del äldre, som blev skolförstörda i den kommunala skolan, och man har på olika skolor möjligheten att utveckla sina begåvningar i exempelvis konst, musik och teater.

Annons

På folkhögskolor får människor blomstra, många får nya insikter och intressen. En del träffar till och med sin livspartner på folkhögskolans kurser!

De senare åren har folkhögskolor också fått en annan viktig uppgift, nämligen seniorkurserna. Man kan ana att dessa, rent krasst, gör att landstinget sparar på sjukvård, för de fyller definitivt en social funktion, som inte lär vara oväsentlig för hälsan hos äldre.

Blekinge folkhögskola ligger sedan 1916 i Bräkne-Hoby. Det är en gedigen skola, den fjärde äldsta i landet, från 1869, och den har varit placerad på olika ställen.

Den är idag ett starkt varumärke för Bräkne-Hoby, och skolan är kanske mera känd som Bräkne-Hoby folkhögskola fastän den inte heter så.

Livet på en folkhögskola är mycket mer än lektioner och undervisning, det är en helhet, och för detta krävs ett internat i anslutning till skolan, där man också har olika sociala sammankomster.

Folkhögskolan i Bräkne-Hoby har flera rikskända linjer; fiskevårdslinjen, naturvetenskap, konstlinjen och teaterlinjen.

Fiskevårdslinjen kräver närhet till Bräkneån. Att flytta skolan från Bräkne-Hoby till Soft Center skulle medföra stora nackdelar för såväl verksamheten som för bygden.

Vi, kristdemokrater i Ronneby, anser därför att detta förslag är helt förkastligt.

KD i Ronneby;

Willy Persson

Annons

Johannes Chen

Lisbeth Beselin

Carina Robertsson

Johnny Robertsson

Kathrin Nilsson

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons