Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Folkhögskolan ska vara kvar i Bräkne-Hoby

Nyheter • Publicerad 27 maj 2013

Sedan snart 100 år har landstingets Folkhögskola varit lokaliserad till Bräkne-Hoby och nu har diskussion uppkommit att flytta denna verksamhet till Soft Center i Ronneby.

Det måste vara möjligt att vidta nödvändiga underhållsåtgärder och handikappsanpassning av byggnaderna i Bräkne-Hoby.

Annons

Folkhögskolan som är en del av folkbildningen i länet måste få finnas i en miljö, som har varit uppskattad av elever i generationer. Skolformen med sina bildningsideal har under åren betytt mycket för många elever som fått en nystart i livet och en plattforn för vidare studier.

Denna skolkultur som har utvecklats i Hoby är inte möjlig att flytta in i en modern stadsmiljö. Folkhögskolan centralt placerad i länet är viktig för Bräkne-Hoby och ger arbetstillfällen i samhället.

Verksamheten bör kunna utvecklas med ett ökat samarbete med övriga folkbildnings- och kulturverksamheter i länet och dessa kan gärna placeras i de lokaler som finns tillgängliga i Bräkne-Hoby. Utöver samordningsvinster så torde de olika verksamheterna vara stimulerande för varandra.

Om lokaler friställs i samband med ombyggnaderna så föreslår Centerpartiet i Bräkne-Hoby att det utreds om det är möjligt att renovera dessa till lägenheter och varför inte till ett så kallat trygghetsboende för äldre.

Bräkne-Hoby Centerpartiavdelning

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons