Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Fritidshemmen – en unik arena

Nyheter • Publicerad 14 maj 2013

Idag firar vi fritidshemmens dag i Karlskrona.

Alla kommunens fritidshem och elever är inbjudna och många kommer att vara på plats i Wämöparken och på Hästö IP för att fira, 35 fritidshem och 2000 barn och personal.

Annons

Vad är det då vi firar?

En verksamhet som förkommer i skolverkets larmrapport en gång om året och snart i över 10 år. Senaste 02.04.2014. Fler barn och mindre personal och sämre resurser är och har varit temat.

Fritidshemmen är en verksamhet som växer lika fort som resurserna krymper i nu nästan hela landet.

Nej!

Vi firar fritidshemmensdag för vi tror att fritidshemmen är en unik arena som har en unik kompetens som behövs för dagens barn.

Vi firar för vi tror att lek, skapande, rörelse, kunskap, glädje, samvaro, samspel och samverkan med rätta förutsättningar kan göra stor skillnad i alla barns vardag och skoldag.

I Karlskrona jobbar dagligen människor på alla nivåer som ser potentialen av vad ett bra fritidshem kan göra. Det enda som fattas är pengar för att ge bra förutsättningar för att genomföra detta.

Vi ser gärna att Karlskrona går i täten och bryter denna trend och bästa sättet att göra det på är att se över storleken på våra barngrupper. Hanterbara barngrupper är en förutsättning för fritidshemmen ska kunna leva upp till de krav som ställs av oss själva, läroplanen, elever och föräldrar.

Vi ställer nu en fråga till Karlskornas skolpolitiker!

Är ni villiga att göra Karlskronas fritidshem till vågbrytare i landet Sverige?

Annons

En satsning på våra fritidshem är en investering för framtiden!

Magnus Almén

Fritidspedagog

Mats Viktorsson

Fritidspedagog

Lärarförbundet Karlskrona

Fritidspedagogernas Riksförening

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons