Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Höj lönerna för alla oss som jobbar i sjukvården

Nyheter • Publicerad 21 mars 2001

Sjukvården står inför stora pensionsavgångar och samtidigt visas ett klent intresse för vårdarbetet bland våra unga samhällsmedborgare. Med enkel slutledningsförmåga kommer detta att innebära en stor personalbrist inom en snar framtid. Ofta får vi höra att det inte är någon lösning med högre lön för vårdfolk i det pågående rekryteringsarbetet. Man lägger ner mycket tid och ork för att göra sjukvårdsarbetet attraktivt. Vårdambassadörer skulle ha god hjälp av yrkeskompetent sjukvårdspersonal som är nöjd med lön och arbetsförhållande. Bättre reklam finns ej att få.

Inom vår yrkeskår har vi under årens lopp sett hur duktiga medarbetare har gått över till andra yrkesinriktningar, mycket på grund av den låga lönen och små möjligheter till kompetensutveckling. Detta är ett rent resursslöseri. Vi trivs med vårt yrkesval och känner stor tillfredsställelse med vad vi åstadkommer varje arbetspass. Ge oss alla inom sjukvården den uppskattning som behövs genom höjda löner. Vi vill inte sluta som Florence Nightingale. Hon blev sängbunden efter uträttat verk på grund av svår huvudvärk.

Blekinge barnmorskeförening
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons