Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hundägare, skärp er och ta ert ansvar!

Nyheter • Publicerad 12 januari 2001

Idag hände det igen! Hundbajs under skorna!

För fjärde gången denna vinter råkade min treårige son få hundbajs under skorna, när han gick på en gräsmatta. Denna gång gick han några få steg på en liten gräsplätt, som finns precis utanför ingången till dagiset på Stumholmen, ett område som anses barnvänligt. Tyvärr upptäcktes inte skiten förrän den redan hade dragits in i bilen och hamnat på både säte och barnstol.

Annons

Jag blir så förbannad och ledsen på dessa ansvarslösa, egoistiska hundägare som inte orkar böja sig några sekunder! Vad är det för fel på er?

Är det verkligen så att ni bara är för lata och bekväma av er? Det är så tråkigt när man ska försöka förklara för ett litet barn varför det inte längre får gå på gräsmattor. Eller när man arg och irriterad måste ta hand om den olägenhet, som det medför att trampa i bajset och ens lilla barn säger förlåt för att han tror att det är han som bär skuld till att det skett något som är äckligt.

Det verkar som att hundägare i Karlskrona blivit mer nonchalanta, eftersom det inte längre är bara när man går på gräsmattor man måste akta sig.

Även på trottoarer får man gå i slalom för att undvika alla högar. Så ni som inte plockar upp efter era hundar, skärp er och sluta dra skam över alla hundägare! Visa att ni kan ta ansvar för det djur ni skaffat er.

Trött på exkrementslalom, Karlskrona
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons