Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hur får färdtjänsten bemöta handikappade resenärer?

Nyheter • Publicerad 29 januari 2001

Till transportörerna i BlekingeTrafiken.

Vad är det som gör att vissa av er transportörer tror, att ni kan och har rätt att vara oförskämda och nedlåtande mot oss handikappade?

Annons

Det har kommit till kännedom att rullstolsburna fått slängt i ansiktet: ”Vi transportörer har kommit överens om att vi inte kör någon med rullstol längre, för vi får inget extra betalt för att ta rullstolar. Hädanefter får ni åka specialfordon”.

Är det så här vi sjuka och handikappade skall bli bemötta? Att ni friska och arbetsföra människor inte skäms att fälla sådana uttalande. Skulle ni själva vilja bli behandlade så? Hoppas innerligt, att ni slipper hamna i rullstol och vara beroende av andras hjälp och medkänsla.

Uppmaning: Byt arbete, där ni inte behöver ha med människor att göra och där ni slipper all kroppslig ansträngning samt att ni får betalt för lilla minsta arbetsuppgift.

Carola Brorsson, Karlshamn
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons