Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Hur får man telefonkontakt med försäkringskassan?

Nyheter • Publicerad 16 mars 2001

Tänk att de ska vara så märkvärdigt svårt att ringa till en sån viktig institution som försäkringskassan utan att bli uppkopplad till en urusel telefonsvarare, som inte ens hörs ordentligt.

Eller det är kanske meningen att det inte ska gå att ringa direkt och utan knapptelefon är det tydligen omöjligt att komma fram. Nej, i stället blir man tvungen att ta bilen in till Karlskrona centrum, parkera, ställa sig i kö och uträtta sitt ärende direkt på försäkringskassan.

Snart är väl enda möjligheten att skaffa dator, koppla upp sig på nätet och maila in sitt ärende, som det så vackert heter numera. För övrigt kan nämnas att det fortfarande finns telefoner utan knappar om ingen har tänkt på det. Och det kan väl ändå inte vara meningen att man ska behöva dator eller ta bilen in till stan, bara för att meddela sig med föräkringskassan? Om man inte vill stå och vänta på bussen i ur och skur förstås.

Hasse Svens, af Byrum, Lyckeby
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons