Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Inför nya regler för dem som har kontokort!

Nyheter • Publicerad 15 januari 2001

Politikernas egocentriska, omoraliska och respektlösa användande av kreditkort som skall betalas av oss skattebetalare.

Detta är slitna ord, men varför är de slitna ? – Jo för att inget händer oavsett vad vi medborgare tycker.

Annons

Problemet är som jag ser det att de som bör få hårdare regler, är de som ska sätta reglerna.

Jag har i arbetet tillgång till ett ”mastercard” som jag ska använda till representation och andra utgifter i tjänsten. Kortet står på mig personligen, detta innebär att om jag inte har ett kvitto och kan motivera (om chefen kräver det ) så får jag helt enkelt ingen ersättning. Jag arbetar på ett stort publict bolag och aktieägarna kräver dessa regler.

Om vi som medborgare kräver detta av våra egna politiker borde detta självklart vara kutym i de fall, där fakturor betalas med skattemedel.

Har ni tänkt på att det mycket möjligt är så att det är samma regler för våra kommula politiker som för ”de i Stockholm” ?

Jag skulle vilja ställa en enkel fråga till politikerna: Motivera för mig varför du inte ska kunna visa kvitton på allt samt varför inte ni skall ha samma regler som näringslivets ”kort-innehavare ”. När näringslivet införde den policyn, som jag refererar till, sjönk bedrägerierna rejält, det kan jag lova ! Politikerna är vanliga människor och vanliga människor felar, men det finns idag hjälpmedel som inte kostar pengar, personliga kort!

Ersättning skall utgå för det du har kvitto på och som kan härledas till tjänsteutgifter och endast då, har du inte kvitto på det du köpt har du handlat på ett oriktigt sätt och har inte rätt till ersättning, om inte särskilda skäl finns, så väldigt enkelt är det !

Rickard, Karlshamn
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons