Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

IT kommer att vitalisera den politiska debatten

Nyheter • Publicerad 12 juni 2001

Öppet brev till näringsminister Björn Rosengren.

Enligt TT brottas IT-ministern med frågan om vem som skall reglera Internet. Oro finns över att det allt större och viktigare internationella datornätverket idag styrs av frivilliga organisationer.

Annons

Att arbetsmetoder måste förändras för att komma åt de icke önskvärda företeelserna håller jag med om, men därifrån till att kväsa den kultur som byggs upp, bland annat via Internet, är steget långt. Vi måste skilja på säkerhetsfrågor och regleringar i största allmänhet.

Är det inte i själva verket så att statsrådet känner sig hotad som etablerad politiker? ”Risken” är ju att den demokratiska processen utvecklas i en riktning utanför regeringens kontrol,l om man tillåter ideellt drivna frivilligorganisationer att lägga sig i viktiga ting genom att kommunicera, nätverka och påverka via Internet!

För det är ju de facto så att Internet har blivit viktigare i takt med att det som infrastruktur fått allt större politisk, ekonomisk och demokratisk betydelse.

Jag är övertygad om att nätet kommer att vitalisera såväl politiken som det demokratiska systemet och att valet 2002 blir det första där Internet får verklig betydelse.

Varför så orolig Björn Rosengren?

Urban Sylvan folkpartikandidat Karlskrona
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons