Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Jag är djupt rörd över er omsorg

Nyheter • Publicerad 7 maj 2013

Svar på insändaren "Socialdemokraternas misslyckanden" införd i Sydöstran den 3 maj.

Jag är djupt rörd över den omsorg representanterna för Alliansregeringen visar för de problem vi har inom (S). Men det är lättare att se grandet i sin broders öga än bjälken i eget öga.

Annons

Alliansen sitter vid rodret fram till valet 2014 och kan påverka utvecklingen mera direkt fram till dess. Då kommer väljarna att belöna de goda gärningarna och bestraffa olika snedträffar.

Var det genialiskt att sälja en mjölkkossa som Vin och Sprit till utländska kapitalister? Och hur klokt var det att slå sönder Apoteket? Har läkemedlen blivit billigare och mer lättillgängliga?

Och hur har skolan och de sociala trygghetssystemen utvecklats i perioden 2006-2014?. Det finns en del minoriteter som kommit i kläm i mediebruset.

Finns det någon i Alliansen som skulle kunna bevaka de monogama och heterosexuellas intressen? Jag vet att det är fult att sätta strålkastaren på en sådan minoritet. Men jag gör det och hoppas på insändarredaktörens tolerans, vidsynthet och generositet.

Vi socialdemokrater måste i dagsläget spela ett defensivt försvarsspel. Det är precis som i fotboll. När motståndaren har bollen måste man backa hem och täcka upp framför eget mål.

Ingen vet riktigt i vilket läge Sverige är när vi närmar oss hösten 2014. Det är sannolikt att (S) får 35-40% procent av rösterna. Men då fattas 10-15 procent av rösterna för att en stabil regering ska kunna bildas.

Moderaterna är utesluten som samarbetspartner. En alltför stor del av de socialdemokratiska väljarna ser rött när de ser blått. Men något av de tre andra partierna i Alliansen har i princip möjlighet att lägga ett ekonomiskt program i politikens mittfält, samla ihop de 15 procent av väljarnas röster som behövs, och sätta sig i konstruktiva överläggningar med Löfven & Co efter valet.

En del av de extrema ståndpunkterna i (V) och (MP) är svårsmälta för en ansvarstagande socialdemokrati.

I en förhandling med ett borgerligt parti i spelbar position kan en försynt formulerad symbolfråga bli ett skäligt mellanpris.

Alternativet är att Alliansens partier svär varandra evig trohet från nu och framåt tills döden skiljer dem åt.Signatur (Om Bo Norberg

red, rondellen.net

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons