Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Jag har inte tjänat ett rött öre på politiken, Dike

Nyheter • Publicerad 31 maj 2013
Foto: Gunnel Persson

Replik till Bengt-Olof Dikes insändare i Sydöstran den 22 maj.

Bengt-Olof Dike tar i en insändare upp politikernas arvoden i Karlshamn, dock utan att dra några politiska slutsatser om vad som bör göras åt eländet.

Annons

Kommunistiska Partiet har under de 28 år vi snart varit representerade i fullmäktige lagt ett stort antal motioner där vi krävt att man inte ska kunna tjäna pengar på sitt politiska uppdrag utan endast ha ersättning för förlorad arbetsförtjänst och då högst en industriarbetarlön. För detta har vi aldrig fått något stöd ifrån något annat parti.

Detta vet Dike om, ändå så blandar han in undertecknad med de andra som skor sig på sina uppdrag. De ersättningar som vi enligt reglementet är berättigade till går inte i Kommunistiska Partiet till oss själva utan till partiets verksamhet.

Jag har aldrig tjänat ett rött öre på politiken utan för mej kostar mitt politiska engagemang mej minst 500 kronor i månaden.

Dike rör sig med flera icke korrekt uppgifter vilket inte tycks besvära honom. Att vi har en företrädare i fullmäktige betyder inte att vår fullmäktigegrupp består av en person. Vi har dessutom två ersättare.

Detta vet givetvis Dike, han har ju själv ett förflutet som organiserad partipolitiker.

Dike har under en längre tid företrätt moderaterna som när det gäller arvoden och representation inte varit de som spottat i glaset.

Min fråga är hur drev Dike detta med arvoden inom moderaterna?

Har han gått emot partilinjen så har det gått mej förbi. Det vore dessutom intressant att höra hur Dike själv har hanterat de arvoden han fått genom åren? Har han avstått dem för egen del?

Bengt-Olof Dike är inte organiserad moderat idag men det betyder inte att han inte är samme gamle reaktionäre högerman som tidigare.

Han verkar trivas väldigt bra ihop med sina gamla partikamrater när de kräver att man ska kunna tjäna pengar på gamla och sjuka inom sjukvården i Karlshamn.

Annons

Lars Jeppsson

Kommunistiska Partiet Karlshamn

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons