Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Jag kan betala mer i skatt

Nyheter • Publicerad 29 maj 2013

Först ska jag be att få förtydliga mig för Sune Håkansson. Jag menade att ekonomi, som jag personligen uppfattar den, bygger på förväntningar. Inte att nationalekonomer gör det.

Sedan är det så att mina kunskaper i ekonomi ligger på hushållsnivå, bara så det är klargjort. När jag pratar om den offentliga sektorn så är det vård, omsorg och skola som gäller.

Annons

Hur det ska finansieras är givetvis problemet. Men då var ju saken att det finns ekonomer som menar att stoppar man in en krona i den offentliga sektorn så får man mer än så tillbaka. Frågan är då; tänk om det är så?

Jag vet inte hur det ligger till med denna sak, men frågan är ju fri. Då blir det rimligen inga större problem med finansieringen heller.

Hur många miljarder har regeringen sänkt skatten med, egentligen? Detta har medfört att den rikaste tiondelen av landets befolkning fått det allt bättre. Klyftorna har ökat.

För mig är det inget hållbart samhälle i längden.

Jag är beredd att lägga mer i inkomstskatt om det går till den offentliga sektorn som faktiskt ger oss människor det vi behöver, när vi ska ha det. Oavsett vad det nu är.

Om folk visste hur det är ställt ute i verkligheten så skulle de vara beredda betala mer i skatt.

Mats Karlsson

Ronneby

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons