Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Landstinget, vården och politikerna

Nyheter • Publicerad 4 maj 2013

Efter att ha läst diverse insändare som mer eller mindre osakligt bedömt vården och landstingets ekonomi vill jag anföra en del åsikter om detta.

Till frågan om det skall byggas ett nytt sjukhus i länet i stället för de båda nuvarande måste man väl inse att det i det nu rådande ekonomiska läget är en omöjlighet. Se till att de sjukhus vi har får fortsätta som fungerande enheter.

Annons

I detta inkluderas då att det finns en nattakut och intensivvårdsavdelning i Karlshamn.

De här "sjukhusbyggarna" har väl inte heller tänkt på vad de befintliga byggnaderna skall användas till. Kan man inte fylla dem med annan verksamhet så måste de ju ändå underhållas och vara uppvärmda.

Av allt galet som skrivits om ett nytt sjukhus tar väl det jag senast läst priset, nämligen det, där Börje Dovstad anser att Blekinges mittpunkt är belägen i Nättraby.

Politiker, oavsett vilka partier de tillhör, kan inte få ihop landstingets ekonomi därför att vi lever i ett felaktigt ekonomiskt system.

Detta är ju inte något nytt fenomen, det är en realitet sedan mitten av 1980-talet. Det kännetecknas av låg tillväxt, hög arbetslöshet och därmed minskade skatteintäkter.

För flertalet personer ger det så kallade jobbskatteavdraget inga större summor men sammantaget är det enorma summor som borde ha utgått som statsbidrag till landsting och kommuner.

Det heter ju visserligen att man har ett sparbeting men jag skulle vilja se den som kan spara pengar som inte finns. Det är inte svårt att förstå att folk måste ha arbeten och inkomster och därmed kunna köpa varor och tjänster. Detta är elementärt för ett fungerande samhälle.

Det bästa med landstinget är sjukhuspersonalen, kompetenta, trevliga och omtänksamma personer. Detta gäller för båda sjukhusen.

Såväl jag själv som min hustru har vid flerfaldiga tillfällen fått ta del av dessa fantastiska människors omsorg och kunnande. För egen del vill jag särskilt nämna, att jag efter operation på ögonkliniken, fått tillbaka synen på ett öga efter trettio år.

Känslan av hur vården fungerar varierar naturligtvis olika hos patienterna men själv upplever jag förtroende och trygghet på dessa vårdinrättningar.

Annons

Tor Strömberg

Asarum

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons