Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Litet segregation får man väl tåla

Nyheter • Publicerad 18 maj 2013

Fredagen den 3:e maj har Annicka Engblom (M), Allan Widman (FP), Karin Nilsson (C) och Anders Andersson (KD) en insändare angående socialdemokraternas misslyckande.

Det är ju något förvånande eftersom det inte är socialdemokraterna som regerar landet idag. Borde ni inte framhålla hur lyckad er egen politik är eller förbjuder er blygsamhet er från att göra det? Då får väl jag göra det åt er.

Annons

Att exempelvis ha lyckats upprätthålla en arbetslöshet på 8 procent och en ungdomsarbetslöshet på 25 procent under sju års regerande måste vara en strålande prestation.

Ett annat exempel är det stillastående bostadsbyggandet som ju måste vara ett otroligt begåvat förutseende. Det hade ju varit ett stort slöseri att bygga bostäder åt ungdomar som ändå inte får något jobb så att de kan betala de fantasifulla hyror som skulle komma att krävas.

Och får man inget jobb behöver man ju inte lära sig någonting i skolan varvid massetablerandet av friskolor blivit det verktyg som möjliggjort er formidabla skolpolitik. 25 procent anpassade elever passar ju som hand i handske till er arbetslöshetspolitik för ungdomar.

Litet segregation får man väl tåla om man kan uppvisa en så lyckosam timing.

Så har vi då kommit till vårdpolitiken och de fantastiska rot-och rutavdragen. Ingen kan väl klandra er för att ha givit hittills oanade möjligheter för otroligt kreativa företagare att helt lagligt tulla på statens kassakista.

Väljarna har säkert förståelse för att ni bara vill alla dem väl som vill hjälpa till att åstadkomma litet glädje i skatteparadisen. Varför är ni så blygsamma med att framhålla era insatser för denna speciella typ av välfärd?

Så kommer vi till den fantasifulla utförsäljningen av apoteken som enligt uppgift i TV givit de överlyckliga köparna en avkastning på 25 procent.

Ja, den har blivit en sådan succé att resultatet av en genomförd granskning måste hemlighållas för allmänheten. Tillhandahållandet av medicin tycks dock ha blivit mindre viktigt än att fylla hyllorna med kosmetiska preparat. En sådan utveckling var ju svår att förutse även av sådana särskilt kloka människor som ni!

Det är ju synd att det dröjer till nästa år innan pensionärer, sjuka, arbetslösa, skolelever och lärare får tillfälle att tacka er för dessa utomordentliga insatser för välfärden.

Pensionären (S)

Bromölla

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons