Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

När blir arbetet inom hemtjänsten attraktivt?

Nyheter • Publicerad 31 januari 2001

Vi som har vårt arbete inom hemtjänsten, undrar om ni makthavare ska köra slut på oss och sedan lägga hemtjänsten i malpåse? Som det är nu är medelåldern cirka 50 år inom denna vårdgrupp. Många har arbetat 20-25 år med många tunga lyft, som gör sig påminnda, genom värk i nacke , axlar o.s.v.

Omsorgslchefen Susanne Öström talade sig varm för några år sedan om att hemtjänsten skulle "lyftas upp"och bli mer attraktiv. Men det var tomma ord. Som det är nu finns det inga intresserade som söker sig hit.

Annons

Och varför är det så stora löneskillnader mellan personalen, ibland mellan 100-200 kronor i månaden, nu när det talas så mycket om våra pensioner, som baseras på livsinkomsten.

Det kommer att slå orättvist för många, som utfört samma arbetsuppgifter! Mer personal och högre lön så kanske det finns ungdomar, som söker sig till hemtjänsten innan det är för sent!

Vårdbiträden, som ännu jobbar i hemtjänsten, Karlshamn
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons