Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Öppet brev till Region Blekinge

Nyheter • Publicerad 30 maj 2013
Foto: Gunnel Persson

Angående planerna att flytta Musik i Blekinge till nya lokaler.?

Det hela började under namnet Länsmusiken i Marinens Musikkårs lokaler vid Kungsbron. Senare flyttades verksamheten med Landstinget som huvudman till Vämö Center i Karlskrona och fick då namnet Musik i Blekinge.

Annons

Slutligen flyttades man till nuvarande lokaler vid Resecentrum i Karlskrona.

Den senaste flytten visade sig att bli mycket lyckosam med sitt centrala läge och bra och ostörda lokaler. Musiker, kulturarbetare och andra engagerade människor fick lätt för att göra spontanbesök, låna repetitionslokaler och träffa personalen på Musik i Blekinge.

Utomhuskonserterna intill lokalen har, vad jag förstått, rönt mycket stor uppskattning både bland de medverkande och av publiken. Personalen trivs alldeles utmärkt på det nuvarande stället och Blekinge Musiksamlingar har en fast punkt i tillvaron.?

Nu har den nya huvudmannen Region i Blekinge tänkt sig en ny flytt och denna gång till BTH:s lokaler på Gräsvik i Karlskrona.

Denna påtvingade flytt till BTH skulle sannolikt spoliera mycket av den spontanitet i verksamheten som finns idag.

Flytten till ett öppet kontorslandskap utan avskilda rum och en geografisk belägenhet som för många kräver en transport med bil eller buss skulle begränsa dagens verksamhet. Dessutom är lösningen med öppna kontorslandskap sedan länge på väg bort från de flesta företag.

?Kanske är kulturarbetare lite annorlunda just i sin spontanitet och sitt kreativa tänkande och man planerar inte alltid ett besök dagar i förväg. Får man en idé eller vill utveckla sina planer på att genomföra en konsert så behöver man i regel snabb respons ifrån människor som kan lyssna och snabbt bolla tillbaka.

Idag kan en Sölvesborgare eller Karlshamnare sätta sig på tåget eller bussen och stiga av precis utanför MIB:s lokaler.?

Genom att enbart kortsiktigt och krasst titta på de samordningsfördelar, som det för all del, skulle innebära i att Region Blekinge redan nu finns på Gräsvik så begränsar man i stället en verksamhet som blomstrar och lever.

Var stolta över MIB som ligger i framkant i landet i allt från Barnproduktioner, och i stödet av genrer som Jazz och Visa samt Kultur i Vården.

Annons

MIB gör ett arbete som är mer omfattande än vad man kanske känner till. Många av de ungdomar som fått hjälp av konsulenterna på MIB hade kanske i dag annars hamnat på helt fel spår i livet.

Musik utvecklar och kanske är det just musiken som är den enda utvägen för många att bli sedd.?Jag uppmanar alla som berörs av MIB.

Du går på konserter där MIB medverkar. Sitter på ett vårdhem och genom MIB får lyssna på levande musik.

Du vars barn fick chansen att utvecklas. Föreningen som tack vare MIB kan boka en artist.?

Protestera mot flyttplanerna och ge ert fulla stöd till personalen på Musik i Blekinge. De är väl värda det

!?Lars Jerrhag

För Visans Vänner och ABF-kören i Karlshamn

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons