Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Politiker i Olofström

Nyheter • Publicerad 27 januari 2001

Jag ber om ursäkt men jag kan inte låta bli att reagera. Olofströms kommun utmärker sig igen för en djupt reaktionär högerpolitik. Man halverar för andra gången på kort tid habiliteringsersättning i den dagliga verksamheten. ”Det är skamligt”, säger Nils-Åke Nilsson. ”Vi har ingen förhandlingsrätt”, säger han vidare.

Ja, det är skamligt. Jo, ni har visst ”förhandlingsrätt”. I LSS-lagen paragraf 15 punkt 7 står det ”Till komunens uppgifter hör att samverka med organisationer som företräder människor med omfattande funktionshinder”. Har inte detta samråd skett bör beslutet enligt min mening betraktas som ogiltigt.

Annons

Vi bor i ett av de rikaste länderna i världen och med en ständigt stigande bruttonationalprodukt.

Någon i arbetarekommunen i Olofström borde, om man letade länge och väl i gömmorna, hitta ett socialdemokratiskt partiprogram. Där kan man sedan sakta och med eftertanke läsa: ”Sina djupaste rötter har socialdemokratins idéer i övertygelsen om varje människas okränkbarhet och alla människors lika värde.”

Åke Andersson
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons