Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Politiker – vi måste få behålla Hästövarvet!

Nyheter • Publicerad 19 januari 2001

Aldrig trodde jag väl att ett socialdemokratiskt kommunalråd skulle medverka till att en liten lönsam rörelse som Hästövarvet läggs ned och att sex anställda blir arbetslösa, bara för att ett antal höginkomsttagare skall få tillgång till attraktiva bostadstomter

Att medverka till detta är just vad Gerthie Olsson är på väg att göra.

Annons

Det råder numera inget som helst tvivel om att det exploateringsföretag, som köpt varvsrörelsen för att lägga ner den, anser sig före köpet av rörelsen ha fått löfte av företrädare för kommunen att få köpa varvsfastigheten av kommunen och stycka den till bostadstomter. Företaget är i full färd med förberedelser för att få planändring för bostadsbebyggelse till stånd.

Gerthie Olsson – inom vars ansvarsområde frågan om försäljning av fastigheten ligger – anser uppenbarligen att företaget bör få köpa fastigheten och låter därför saken ha sin gång, innebärande att Hästövarvets saga är all den 30/6 då företagets utarrendering av varvsrörelsen till Kamms upphör. Företaget kommer då – under hänvisning till att fastigheten inte längre utnyttjas för varvsrörelse – att begära att få köpa fastigheten för styckning till bostadstomter.

Finns det verkligen inte någon i kommunledningen om har omdöme nog att sätta stopp för det som håller på att ske? Låt företaget få veta att fastigheten inte kommer att vara till salu och gör detta omgående!

Bengt Olsson, Karlskrona
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons