Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Satsa på levande landsbygd och förenkla regelverket

Nyheter • Publicerad 4 januari 2001

Olofströms kommun har tillsammans med LRF skickat ut en ”efterlysning” på tomter på landsbygden. Syftet är mycket bra, nämligen att försöka locka och erbjuda folk att flytta till Olofström och att öka landsbygdsboendet.

Borta är som väl är den gamla socialdemokratiska centralistiska tanken att alla ska bo i större samhällen för att slippa en massa bekymmer som skolskjutsar, egna brunnar och avlopp, färdtjänstresor och en massa hus som inte ser likadana ut.

Annons

Min förhoppning är att det kommer in ett stort antal förslag från markägare som har någon tomt att avvara/sälja.

Nu är det emellertid så att det krävs mer än ett antal tomter att välja på, det finns, vet jag sen tidigare, ett mindre kvar, eller en förutsättning för ett gott resultat, nämligen att tillståndsgivande myndigheter (miljö- och byggnämnden) inte blir lika ”småaktig och petig” när det häller regelverket.

Avslutningsvis är min stora önskan att denna kampanj leder till fler åretruntboende på landet och en än mer levande landsbygd.

Rolf Jönsson(c), Nybygden, Olofström
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons