Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sätt upp holkar för använda tuggummin!

Nyheter • Publicerad 9 januari 2001

Har ni lagt märke till prickarna i Karlskrona? Vad är det för barnsjukdom som härjar kan man undra. Jo, tuggummi. Det dekoreras vilt på stadens trottoarer och hela gågatan med dylikt.

Utanför ingångarna till affärer, restuaranger och stormarknader är det mest prickigt. Överallt dessa prickar. Papperskorgar finns säkert i närheten, bara man tittar efter. Men släng där man går och står är tydligen det som gäller, utan en tanke på följderna.

Annons

Det är verkligen inte så roligt att få eländet under skorna. Fåglar kan få sina näbb igenklistrade när de tror att de hittat en godsak. Och titta hur det ser ut! Ränderna går aldrig ur, brukar man säga, men det talesättet måste nog också gälla prickar.

Hur ska man få folk att tänka om kan inte jag förstå. Karlskrona skulle ju bli Sveriges renaste stad var det tänkt. Man kan inte begära att renhållnignsarbetare ska ligga och knäskura med något starkt lösningsmedel för att få bort fläckarna. Om ens det hjälper.

Kanske ska man sätta upp en tuggummiholk på varje hus med uppmaningar: ”Släng använda tuggummin här!” Men sådana holkar skulle också förfula staden. Och så värst många skulle nog inte lyda i alla fall. Man har ju inte förstånd att använda papperskorgarna till vanligt löst skräp.

Ett prickfritt och rent Karlskrona vore önskvärt men det är väl en utopi som så mycket annat. Sedan kan det pågå hur många kampanjer och visioner som helst.

Vän av ordning, Karlskrona
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons