Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Stoppa huliganerna – värna demokratin!

Nyheter • Publicerad 19 juni 2001

Demonstrationerna och dess verkningar under EU-toppmötet i Göteborg är helt oacceptabla för en rättstänkande och skattebetalande svensk. Om man jämför ”fotbollshuliganer” och ”Göteborgshuliganer” ser man att deras egentliga syfte för ”demonstrationen” är mycket otydligt.

Deras faktakunskap och sakintresse är i stort sett lika med noll. Vi kan inte acceptera att någon! Polis, polishund, polishäst eller demonstrant skadas på grund av demonstrationer, som inte har en tydlig organisation och en klar åsikt bakom sig. Hur kan en demonstration i Sverige mot EU och Georg Bush urarta så att demonstranterna kastar gatsten, slår sönder affärsfönster och sätter eld på butiksinredningar? Vem är deras fiende?

Annons

Ja, självklart är det svenska skattebetalare som får stå för ”kalaset” och vi kan ju lätt inse att huvuddelen av demonstranterna inte är några skattebetalare att räkna med.

Om man nu inte är någon god skattebetalare av olika anledningar kan man åtminstone acceptera demokratiska beslut i stället för att åsamka samhället en oerhörd massa extra utgifter i form av polisinsatser, försäkringsskador, sjukvårdskostnader och allmänt lidande.

Hoppas att vi är många som inte accepterar detta.

Gunnar Medemyr Karlskrona
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons