Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Träd i städer viktiga för miljön

Nyheter • Publicerad 24 maj 2013
Foto: 
Foto: 

Jag kan inte säga att det var med glädje jag läste Michael Håkanssons insändare om kalhyggen i Karlskrona, snarare med stor sorg.

Men det känns hoppfullt att det finns andra människor i denna stad som liksom jag inte förstår trädfällningarnas syfte. Sedan jag flyttade till Karlskrona för cirka sex år sen har det huggits ner de underbara träden framför vattenborgen, gamla träd i Hoglands Park (varav bara en del var sjuka), två vackra gamla träd framför Kronan, träden längs Pantarholmskajen (för en bredare cykelväg) och nu som nämnt en rad uppenbarligen friska träd vid Chapmansplan.

Annons

Varje gång jag ser ett fällt träd får jag tårar i ögonen och blir förbannad på de som tillåter dessa nidingsdåd.

I mitt gamla hemland (Tyskland) har man en helt annan syn på träd i städer.

De anses vara viktiga för miljön för de ger liv, skugga, bättre luft och förskönar gråa gator och man prövar noga innan ett enda träd fälls.

Till alla som älskar träd vill jag rekommendera boken "Trädets tid" av Christel Kvant - och även till de ansvariga i Karlskrona kommun. Kanske ni kommer att förstå hur viktiga och värdefulla träd är.

Om en Trädkramargrupp bildas i Karlskrona kommer jag omedelbart att ansluta mig.

Sonja Lisse

Bildtext: En helt vanlig gata i Hamburg - jämför gärna med till exempel Västra Köpmansgatan i Karlskrona.

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons