Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Trafikljusen fyller en viktig uppgift i Asarums centrum

Nyheter • Publicerad 26 mars 2001

Med bestörtning läser jag om att trafikljusen i Asarums centrum inte ska vara kvar. Per Ola Mattsson (s) uttalade sig om hur svårt det är att hitta lösningar som ger trafiksäkerhet. Jag upplever trafikljus som den tryggaste lösningen.

Med trafikljusen var man som bilist tvungen att stanna och kom inte upp i 20 km per timma , nu kan man köra i 30 km per timma genom korsningen och över övergångsställen.

Annons

Bilar på Froarpsvägen måste numera stanna på övergångsstället för att kontrollera om det kommer något motorfordon söder ifrån och norr ifrån, samtidigt kolla om det kommer någon gående eller cyklist på gångbanan i riktning mot övergångsstället på Storgatan.

Många har uppfattat den nya lagen om företräde för gångtrafikanter att de obehindrat ka kasta sig ut på ett övergångsställe utan att se sig för. De personer som förflyttar sig sakta känner sig så stressade att de om de överhuvudtaget vågar sig på att gå över gatan riskerar att falla. Miljö omfattar också människornas trygghet i trafiken. Sluta upp med era experiment som varken gör miljön eller människorna någon tjänst.

En numera otrygg bilist och gångtrafikantAsarum
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons