Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ungdomar – var på er vakt mot nyinflyttade nazistledare!

Nyheter • Publicerad 26 januari 2001

Nu har två nazistledare flyttat hit till Karlskrona för att återuppbygga NSF:s splittrade verksamhet. Sedan Anders Högströms avhopp har nazismen i Karlskrona varit på nedgång. Kan vi verkligen tillåta dem att bygga upp den igen?

Vi ungdomar måste reagera innan det är för sent, och skydda oss själva och våra kamrater mot deras propaganda. De riktar ju sig till de svaga och osäkra.

Annons

Vi måste hålla ihop och bemöta människor som förnekar 6 000 000 judars, homosexuellas, zigenares och handikappades lidande och grymma död i nazisternas förintelseläger. Vi måste bemöta människor som vill krossa demokratin och frånta sina medmänniskor deras grundläggande rättigheter.

Men hur?

Jo, ifrågasätt deras åsikter, diskutera och tänk efter. Inse att deras värderingar är fel. Men hata inte de vilsna ungdomar som råkat hamna i ”nazistträsket”, utan ogilla deras åsikter.

Skolelever, Karlskrona
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons