Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Utrop med frågetecken inför tågresa

Nyheter • Publicerad 11 januari 2001

Lördagen den 30/12 upplevdes något mycket märkligt på järnvägsperrongen i Karlskrona. Jag stod och väntade på att bli insläppt i tåget som skulle avgå 07.46 mot Emmaboda, (den s.k. Antikrundan).

Tiden gick och ingen personal syntes till. Plötsligt utropades: ”Tåg mot Emmaboda 07.46 var god tag plats, stäng dörrarna”. Vi fyra som skulle med tåget tittade frågande på varandra och i samma stund kommer en Banverkskille ut och frågar om inte lokföraren har kommit. Nej, svarar vi, vagnen är låst och tom. Killen går i väg och ringer efter en taxi som snabbt kommer. Vi är framme i Emmaboda i tid som tur är.

Ingen skada är egentligen skedd men man kan fråga sig: Hur kan man ropa ut i högtalaren att man ska ta plats och stänga dörrarna när detta är omöjligt. Har man inte bättre koll? Det borde väl i rimlighetens namn först kontrolleras att tåget verkligen är startklart. Vem som helst kan få förhinder, även en lokförare, det har jag förståelse för. Men jag förstår inte omöjliga uppmaningar till tågresenärer.

Tågresenär Karlskrona
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons