Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Vänstern och miljöpartiet accepterar skadegörelse

Nyheter • Publicerad 30 juni 2001

I demokratiutredningens betänkande (SOU 2000:1), som presenterades förra året, var huvudinriktningen att forma en politik för ett bättre folkstyre på 2000-talet. Följande text återfinns under avsnittet som behandlar civil olydnad. ”Vi kan dock aldrig varken tolerera eller försvara att medborgare tillgriper våld eller hot om våld eller tillgriper skadegörelse, hur gott syftet än må vara. De som utför dessa handlingar bör även dömas därefter.”

Denna skrivning står alla partiföreträdare bakom, utom vänsterpartiets och miljöpartiets representanter, som reserverat sig mot passusen ”eller tillgriper skadegörelse”.

Annons

Man kan enligt dessa inte fördöma den skadegörelse som riktar sig mot ting eftersom det enligt dem ibland kan vara motiverat. Detta förklarar en del av vad som hände i Göteborg. Vänsterhuliganerna får härmed ett indirekt stöd för sitt handlande av miljöpartiets och vänsterns representanter i den omfattande demokratiutredningen.

I kampen mot marknadsekonomin, frihandeln och EU står vänstern enad både i ord och handling. Notan för skadegörelsen i Göteborg får skattebetalarna stå för. V:s och mp:s representanter i demokratiutredningen har säkert inga invändingar.

Gustav Nilsson Fågelmara förbundsordförande (m) Blekinge
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons