Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Var finns barnens rättigheter i skolan?

Nyheter • Publicerad 9 juni 2001

Första åren i skolan är viktiga för barnens utveckling, det är då de ska lära sig att läsa, räkna, sitta stilla och lyssna, ta hänsyn till andra, arbeta i grupp och så vidare. Men då måste barnen få förtroende till läraren och skolan och trivas med sin omgivning. Men detta går inte om man byter lärare varje år.

Klass 2, Blåmesen, Slättagårdsskolan i Kallinge, har inte fått känna denna trygghet i skolan. De styrande har lurat barnen till en falsk trygghet, som sedan tas ifrån dem vid skolårets slut.

Annons

Alla barn har rätt till en trygg skolgång även klass 2 Blåmesen. Det är ni som styr som ska se till att de få det. Visst ni kan säga: Läraren är vikarie, ingen vikarie få vara kvar, vi måste spara och så vidare.

Men ni måste medvetet bollat med de här barnen, eftersom det endast varit vikarier anställda på denna plats.

Hade ni tänkt på barnens rätt, hade det varit en fast anställd lärare på platsen eller en vikarie anställd för hela lågstadietiden.

En ilsken samhällsmedborgare Anna Ronneby
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons