Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Varför angripa föräldrar med DAMP-barn?

Nyheter • Publicerad 30 januari 2001

Som många vet har Eva Kärfve återigen vandrat fram som ett hjärnspöke, nu till råga på allt elände i Karlskrona den 23/1. Vi, som föräldrar till ett DAMP-diagnostiserat barn, efterfrågar en stor folkopinion mot henne och hennes svamlande budskap. Hon säger bland annat "att familjen skall rannsaka sin sociala situation noggrant. Orsaken till att barnet har koncentrationssvårigheter kan finnas där". Det är ett rent förtal mot oss som föräldrar.

Uttalandet är så nervärderande mot oss som föräldrar att det går knappt att förklara i ord. Skulle verkligen vi som fått ett barn, som senare har visat sig vara ett DAMP-barn, vara värdelösa som barnuppfostrare? Skulle verkligen kommunens sociala enhet kommit hem till oss och bedömt om vi var lämplig som föräldrar, istället för att vi vände oss till habiliteringen för en grundlig och djupgående utredning, som i detta fall led fram till en DAMP-diagnos på vårt barn? De barn, som är diagnostiserade för DAMP och är väl medvetna om sin situation, känner de sig hjälpta nu, fötterna har kanske blivit undansparkade nu eller är de kanske rent av botade? Vem vet?

Förbannade föräldrar till ett diagnostiserat barn, Karlskrona
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons