Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Varför dra in på förmåner i äldreomsorgen?

Nyheter • Publicerad 20 januari 2001

Öppet brev till kommunpolitikerna Jens Åberg (s) och P-O Larsen (s) i Sölvesborg.

Nu får det vara nog!

Annons

Jag höll på att sätta kaffet i luftstrupen när jag läste tidningen härom morgonen. Att kommunen måste spara (det vet väl alla) men ett sådant ynkligt beslut som att dra in mjölken och efterrrätten åt de äldre, som inte orkar gå ut i matsalen och äta, eller till dem som får maten hemkörd. Man tror inte det är sant? Dessa gamla har varit med och byggt upp ”detta fina välfärdssamhälle” och så blir det här tacken.

Har ni inte själva föräldrar, som kan komma att åtnjuta denna fina vård eller tänk när vi kommer upp i denna högaktningsvärda ålder och får vara med om något sådant här. Det vill inte undertecknad vara med om i varje fall.

Man hör varje dag i massmedia att det går så bra för Sverige nu. Ta inte ni politiker äran av detta utan tacka de äldre, sjuka, unga barnföräldrar och arbetslösa för detta. Jag måste instämma i och tacka Lars Holm, Sölvesborg, för den sakliga insändaren i Sydöstran den 17/1 om att ställa krav på våra valda politiker. Det finns tydligen många andra ställen att spara på.

Gert Larsson, Sölvesborg
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons