Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Varför får inte alla rätt att se kabel-tv?

Nyheter • Publicerad 7 juni 2001

Anna är 75 år. Hon ligger på lasarettet efter ett benbrott. Annas lägenhet ligger på andra våningen. Det finns ingen hiss. Hur skall hon kunna klara av att bo hemma. Anna ligger och längtar efter att få sitta i sin favoritfåtölj och följa sina favoriter på tv. ”Det blir för dyrt att anpassa hennes lägenhet och det finns ingen hiss”: sa de som var här i går. Anna funderar mycket över detta. Skall hon inte få komma hem. De som bestämmer lugnar henne med att de skall hitta en likvärdig lägenhet till henne, där det finns hiss. Anna längtar hem till favoritprogrammet Pantertanterna.

På en annan avdelning ligger Erik. Han har haft en hjärtinfrakt. Erik älskar att följa, som gammal idrottsman, idrotten i tv. Tänk att få sitta nedsjunken i fåtöljen med en öl bredvid sig och titta på en rafflande ishockeymatch. Okey öl kan jag väl vara utan, men de spännande tv-matcherna. Nej, se det går inte.

Annons

Erik och hans fru bor i en lägenhet på tredje våningen. Tyvärr finns det ingen hiss i huset, så de får gå tre trappor upp. Nu säger läkaren att det blir inget tal om det. Eriks hjärta klarar inte av den ansträngningen.

De som bestämmer lovar Erik och hans fru att de skall ordna ett likvärdigt boende med hiss eller i bottenvåningen.

I en lägenhet på Matrosgatan sitter Siv och längtar efter sitt favoritprogram på tv. Där hon bodde innan kunde hon följa sina favoriter och leva sig in i deras liv via tv-rutan. Det är inte roligt att titta på tv längre. Siv väljer bort att titta på tv, då hon inte kan välja de program som hon vill se.

På första våningen sitter Göran och glor på sin tv. Han vill inte missa de få idrottsutbud som den erbjuder.

Varför kan de inte få se sina favoritprogram? Det finns ingen kabel-tv att tillgå. De som bestämmer tycker att gamla människor inte behöver titta på tv.

Och om de trots sin ålder skulle vilja titta på tv, ja då räcker det med de vanliga kanalerna. Det är samma hyresvärd till samtliga lägenheter. Skulle du vilja ha det så?

Rita Holmgren (fp) Asarum
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons