Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Vi måste återupprätta det svenska folkhemmet!

Nyheter • Publicerad 13 mars 2001

Stark kritik mot banksammanslagningar och nedläggningar av bankkontor har framförts i media och på lokala möten både i Tving och Holmsjö.

Vad har vi för anledning att kritisera? Bankerna sköts ju helt efter det ägardirektiv som givits, det vill säga högsta möjliga lönsamhet.

Annons

Banktjänstemännen är antällda för att tjäna bankens intressen inget annat, följer dom inte detta betraktas de som illojala det vill säga inte önskvärda. Det är främst servicen och den låga räntan på icke placerade pengar man är upprörd över.

I folkhemmet ingick SJ, Televerket och Posten, alla tre dessa är nu avlövade och endast rester återstår i form av olika bolagskonstellationer. Vad har då detta med bankerna att göra? Jo bankerna kan vi undvara, men inte servicen på landsbygden. Om man i stället för att göra neddragningar inom posten, hade utvecklat den, så kunde vi haft en bra bankservice, paketdistribution och tidningsutbärning över allt på landsbygden.

Nej, kritiken skall inte riktas mot banktjänstemän som sköter sitt jobb, utan mot de som lade ner folkhemmet, det vill säga samma parti som var med och byggde upp det.

Det borde göras en utredning om hur många fler mil som körs i dag av olika distributörer och de privatpersoner som får åka långa sträckor för att hämta det som förr kom hem till dörren. Nej, den förda politiken är varken nationalekonomisk, skonsam mot miljön eller de postanställda.

Kurt Lindman,Tving
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons