Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Vi måste hålla vårt löfte om skolorna?

Nyheter • Publicerad 28 maj 2013

För ett år sedan skrev den styrande femklövern och vi socialdemokrater på en överenskommelse för att ge skolorna i Karlskrona kommun lugn och ro att utvecklas.

Nu ett år senare fortsätter turbulensen. Inga åtgärder har hittills genomförts. 2013 skulle överenskommelsen ge 8 miljoner men av det har det blivit intet, bland annat på grund av att ett av femklöverns kommunalråd tagit egna initiativ som inte följde det vi kommit överens om. Istället dras rektorerna med sparkrav på tio miljoner.

Annons

En skola som lovades lugn och ro var Fridlevstad men nu står där återigen förtvivlade föräldrar och vet inte vilken skola de möter till hösten.

Detta kan inte vi socialdemokrater gå med på. Vi har skrivit på ett avtal och har avgett ett löfte till kommunens föräldrar och skolpersonal – inga mer organisationsförändringar. Vi kommer inte bryta vårt löfte, för oss är skolan en prioritet.

?Chatarina Holmberg (S)

Oppositionsråd Karlskrona tillika 2:e Vice ordförande Barn- och ungdomsnämnden

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons