Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Vi skall inte gråta över spilld mjölk

Nyheter • Publicerad 10 maj 2013

Svar till Peppe Alfiero.

Tack för att du gav dig tid att svara på vår insändare. Den var skriven med stora stänk av besvikelse och absolut inte av illvilja.

Annons

Du är tämligen ny på posten som ansvarig för det kanske mest fantastiska medium vi har, där närheten och direktkontakten med lyssnarna är en tillgång som aldrig nog kan uppskattas. Ovanan vid detta kan kanske delvis förklara ditt svar på vår insändare.

Du har rätt i att lyssnarens möjligheter till att ta ställning före ett beslut är en underbar chans att i förlängningen kunna påverka, men då fordras det att det finns någon kanal som kan ta hand om de olika åsikterna.

Kanske Blekinge radio P4 kunde bidra med ett åsiktstorg, det skulle kunna bli både värt att lyssna på och ett verksamt bidrag till den lokala demokratin.

Anledningen till att vi reagerade på den bristfälliga bevakningen av landstingets fullmäktigesammanträde var faktiskt just det sammanträdet var mycket viktigt.

En landstingsstyrelse som bara för två år sedan nekades ansvarsfrihet för sina beslut skulle försvara det faktum att fullmäktige nu hade att ta ställning till en mycket mer kritisk revisionsberättelse, där det konstaterades att nästan inget gjorts för att komma tillrätta med problemen från förra gången.

Enda inslaget om detta i lokalradion var att hämta från någon dag tidigare där landstingsrådet Kalle Sandström ställde sig helt frågande till kritiken och förklarade att revisorerna måste misstolkat sin uppgift.

Därför hade varit intressant för oss lyssnare och skattebetalare att få ta del av ett sammanställt klipp av det som sades från talarstolen av de olika politikerna.

Det hade hjälpt många i sin bedömning av fullmäktiges beslut om ansvarsfrihet den här gången var ett riktigt beslut, dessutom hade vi fått veta om det fanns några olika uppfattningar om detta. I så fall från vem och varför.

Det hade varit av stor vikt för dem som bara om ett drygt år skall rösta fram en ny politisk sammansättning i Landstinget Blekinge.

Nåväl, nu har det blivit så här och vi skall inte gråta över spilld mjölk. I det stora hela gör ni på radion ett bra jobb. Men vi vill gärna se att ni ytterligare drar nytta av er förmåga till närhet och direktkontakt mellan lyssnare och det ni är satta att bevaka.

Annons

Ledningsgruppen för Akutopinion

Jämshög

Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons