Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Vi vill ha lugn och ro i Bergslagen!

Nyheter • Publicerad 8 juni 2001

Vi som bor i området kring kyrkan har tidigare upplevt Bergslagen som ett rofyllt och trivsamt kultur- och bostadområde. Sedan ungdomsgården blev inrättad i sockerbuket är det emellertid slut på friden och trivseln. Utan tillsyn står portarna ofta öppna med ljus och ljud dygnet runt. Skateboardstrafiken pågår bland trafik och parkerde bilar och ljudnivån överröstar industriområdet. Kyrkans fridfulla och vackra närområde trafikeras av ungdomar, som lämnar flaskor, ölburkar med mera efter sig. Det är förskräckligt att se allt detta skräp bland gravstenarna. För att inte tala om krossade fönster. Kyrkans vaktmästare har fullt upp att göra med städning och oreda.

Parkeringsplatserna och våra bilar hemsöks ofta med åtföljande skadegörelse. Gatorna beströdda med ölburkar, flaskor och glassplitter är ingen prydnad för alla turistgrupper som besöker Bergslagen.

Annons

Nu är vi trötta på allt oljud och skadegörelse. Vi betalar skatt för kommunens felplacerade ungdomsgård och betalar dessutom skadegörelse på våra bilar.

Vår vackra kyrkogård och medeltidskyrka, som måste vårdas och aktas mot förstörelse, har blivit ett tillhåll för ungdomsfylleri.

Ungdomsgården, som med ordentlig tillsyn kan ha en funktion att fylla, måste flyttas till ett mindre känsligt område.

Boende i Bergslagen Ronneby
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons