Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Dags att visa handlingskraft

Glädjande nyheter att styret äntligen tagit emot en hand från oppositionen. Camilla Brunsberg och Moderaterna ska ha en stor eloge för att ha lyckats ena oppositionspartierna och en extra tack även till Emma Hilborn och vänstern. Hela oppositionen tillsammans, bildligt talat, ska ha ett tack för att vi lyckats baxa (s)tyret framåt ur diket de kört fast i.
Publicerad 3 april 2020
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

De så kallade välfärdsmiljonerna kom till efter att M, KD och V lade fram ett gemensamt förslag i riksdagen med riktade insatser direkt till kommunerna som fick stöd av SD. Karlskrona kommuns del av den totala kakan blev 34 miljoner. Sedan detta aviserades har presskonferenserna avlöst varandra med det ena tvetydiga budskapet efter det andra. Det märkligaste var nog (s)tyrets första presskonferens i ämnet kring hur de skulle göra fördelningen utan att ens ha ett konkret förslag eller stöd i fullmäktige för detta.

Vi sverigedemokrater är glada att allt käbbel om välfärdsmiljonerna nu äntligen fått en smidig och bra lösning. Vi ser positivt på den föreslagna fördelningen där vi dels satsar för att stärka välfärden men dels ändå ser till att ha reserver kvar. Vårt bidrag till överenskommelsen, att med fem miljoner stärka personaltätheten inom särskilda boenden samt hemtjänsten, var viktigt för oss. Detta anser vi att man missade i Moderaternas grundförslag som fick gehör i kommunstyrelsen.

Annons

I denna svåra tid behöver vår kommun satsa framåt och göra prioriteringar för småföretagen som nu tvingas permittera eller t.o.m säga upp personal och framöver kanske riskerar konkurs. SD lämnade förra veckan både ett nämndinitiativ och en lång lista med idéer och konkreta förslag till Kommundirektören för att hjälpa till i hanteringen av den uppkomna situationen. Vi från SD kommer aldrig stillasittande titta på när det stormar i kommunen.

Jag vill vi passa på att tacka våra fantastiska medarbetare som kämpar på trots sjuka kollegor och oroliga släktingar som sitter isolerade i den finaste av årstider. Vi från SD tänker på er och tackar er för det arbete ni utför för de allra svagaste i vårt samhälle.

Sandra Bizzozero har uppmanat till återhållsamhet i politiken och det har vi inga problem med så länge som man i den röda prokrastineringsstugan sätter fart och börjar arbeta. Vi i oppositionen saknar konkreta åtgärder och förslag från (s)tyret och upplever brist på handlingskraft som Karlskrona så väl behöver i denna svåra tid. Både i Sölvesborg och Ronneby har man tydligt kommunicerat kraftfulla åtgärder och dessutom sammankallat krisledningsnämnden för att kunna ta snabba beslut - samtidigt som det i Karlskrona inte händer någonting. När tänker ni börja agera, Sandra?

Christopher Larsson (SD)

Gruppledare

Annons
Annons
Annons
Annons