Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Debatt: Allt sköttes enligt reglerna

Svar till insändare om Tärnö i Sydöstran den 8 november:
Karlshamn • Publicerad 17 november 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Per-Ola Mattsson, socialdemokraterna i Karlshamn svarar på frågor om Tärnö.
Per-Ola Mattsson, socialdemokraterna i Karlshamn svarar på frågor om Tärnö.Foto: Johan Hultgren

Samtliga politiker i Karlshamns kommun var överens om att sälja mark på Tärnö 2019.

Under hösten 2020 gjordes värderingar och sedan gick det ut på anbud. När värderingen kom så tyckte delar av dåvarande opposition att värdet var för lågt och då var vi inte längre överens.

Annons

Den styrande majoriteten (S, C, MP) ville fortfarande gå vidare av främst två anledningar.

Först och främst för att utveckla turistverksamheten på Tärnö men också för att vi inte anser att det är kommunens kärnverksamhet att hyra ut stugor och liknande.

Det kom in flera anbud och vi valde att gå vidare med den enskilda firman som vi tyckte hade ett genomtänkt och bra koncept med fokus på utveckling av Tärnö.

I din insändare kan man tro att de som vann anbudet inte avsåg att driva verksamhet till gagn för turismen och Tärnö, vilket är direkt felaktigt. Vi kan konstatera att den entreprenör som kommunen valde har investerat i både marknadsföring och fysiska åtgärder för att utveckla turismen på Tärnö.

Ett bra bevis på den utveckling som skett på Tärnö var när Destination Tärnö blev vinnare av turismpriset 2023 på näringslivsgalan Guldeken.

Så svaret på era frågor är nej, det fanns inget annat bakom och det var inte redan klart innan. Affären sköttes enligt de regler som finns och är prövat rättsligt. Vårt fokus var och är fortfarande att Tärnö ska utvecklas.

”Så svaret på era frågor är nej, det fanns inget annat bakom och det var inte redan klart innan. Affären sköttes enligt de regler som finns och är prövat rättsligt. Vårt fokus var och är fortfarande att Tärnö ska utvecklas.”
Per-Ola Mattsson, socialdemokraterna

Det är ytterst tråkigt att nuvarande majoritet (M, SD, KD) inte längre anser att marken på Tärnö ska säljas överhuvudtaget. Vi står upp för vårt beslut och har inget att dölja.

För den som vill fördjupa sig i det underlag, inklusive värdering av fastigheterna på Tärnö, som låg till grund för beslutet i kommunfullmäktige 2021-05-03 går det bra att begära ut handlingarna från kommunen.

Per-Ola Mattsson, Socialdemokraterna i Karlshamn

Annons
Annons
Annons
Annons