Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Debatt: Konfrontation, inte samarbete

Angående Karlshamns kommun, Magnus Gärdebring och Tärnö!
Karlshamn • Publicerad 28 september 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Hur är det i Karlshamn Magnus Gärdebring (M): Är det samarbete eller konfrontation som gäller? Det undrar insändarskribenten.
Hur är det i Karlshamn Magnus Gärdebring (M): Är det samarbete eller konfrontation som gäller? Det undrar insändarskribenten.Foto: Johan Hultgren

Moderaten Magnus Gärdebring är idag kommunalråd, har tidigare varit oppositionsråd. Han har under många års tid varit en politiker som i samråd med de styrande planerat för det så kallade ”Pirenbygget”.

Han har stått på Piren och hållit hand med övriga politiker, han har stått på torget och hållit hand. Överenskommelserna var ett företagshus som skulle locka nya medborgare hit och för vision Karlshamn 50.000.

Annons

Vid direkt fråga, på allmän frågestund, på Rådhuset har han bedyrat det goda samarbetet och hur viktigt det är.

Nu sedan Magnus Gärdebring, med hjälp av SD, har kommunalrådstjänsten är hans politiska mål inte längre samarbete utan konfrontation.

”Nu sedan Magnus Gärdebring, med hjälp av SD, har kommunalrådstjänsten är hans politiska mål inte längre samarbete utan konfrontation.”
Gunilla Svanberg

Karlshamn Energi, ett välskött bolag, fick avbryta sin sedan länge planerade renovering och där vattenverkets personal också skulle få plats. Där kastade han bort ett antal miljoner kronor. Skadestånd, förlikning och försämrat anseende för Karlshamns kommun.

Hällaryds skola som under lång tid lovats renovering/nybyggnad för att kunna tillgodose förskolan och skolan med ändamålsenliga lokaler. Nu blir inte det av utan skjuts upp i många år.

Landsbygdspolitik, skolpolitik, satsa på barnen?

Tärnö. Där väljer Magnus Gärdebring att gå in och lova att inte skriva under ett avtal som kommunen tecknat med en entreprenör. Avtalet har granskats och godkänts i högre instans.

Tärnö stugförening har skrivit en inlaga om saker de inte är nöjda med. Istället för att försöka medla och se vad som ev. fallerat och hur man kan gå vidare lovar Gärdebring att inte skriva under ett godkänt avtal.

Anmärkningsvärt och olyckligt mot de inblandade på Tärnö.

Tärnö är en underbar ö med plats för många öbor och turister men det är också en ö där konflikter mellan öbor har florerat under lång tid.

Just nu verkar det som att man fått en gemensam fiende. När jag läser Eva Svenssons insändare, Sydöstran torsdag och idag, blir jag tyvärr besannad. Så vitt jag vet är det inte brottsligt att ansöka och mottaga EU bidrag.

Annons

Tvärtom har EU delat ut mycket pengar till företag, landsbygd för att utveckla osv. Har något brottsligt skett är det ju en polisanmälan som gäller och det har inte skett vad jag vet.

Det är väldigt lätt och mycket osympatiskt att antyda, sprida rykten som om de vore en sanning.

Tjärö, Kollevik, Långasjönäs och turistanläggningar i andra kommuner drivs i privat regi och de kan ta hänsyn till miljö och naturskyddsområden, varför skulle inte det vara möjligt på Tärnö?

Samtidigt som Gärdebring deklarerar att han inte tänker skriva under är det företagsvecka i Karlshamn och Blekinges företagare nominerar ”Destination Tärnö” till årets företagare i Blekinge!

Företagare, både i Karlshamn och i Södra Sverige, protesterar mot sättet han behandlar företagare i Karlshamn.

Ett annorlunda arbetssätt för att locka 50.000 till Karlshamn.

Jag har, som ni nog räknat ut, lågt förtroende för politiker som agerar på detta sätt.

Jag hoppas att han tillsammans med andra politiker tar sitt förnuft tillfånga och söker samarbete och samförstånd i frågan om Tärnö. Ingen tjänar på konflikt och skadestånd.

Gunilla Svanberg, Karlshamn

Annons
Annons
Annons
Annons