Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Debatt: Kvalité före kvantitet

Jimmie Åkesson sänker hela den Sverigedemokratiska gruppen på kommunfullmäktiges möte i Sölvesborg.
Jimmie Åkesson • Publicerad 30 september 2023
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Moderaternas ordförande i Sölvesborg, Bengt-Åke Karlsson, undrar huruvida Jimmie Åkesson verkligen litar på partiet i Sölvesborg.
Moderaternas ordförande i Sölvesborg, Bengt-Åke Karlsson, undrar huruvida Jimmie Åkesson verkligen litar på partiet i Sölvesborg.

Åkesson har suttit med i fullmäktige i 26 år, och har inte åstadkommit något för Sölvesborgs kommun och dess invånare. Som många andra i kommun fullmäktige har han fått arvode, utan att deltaga i fullmäktiges arbetet. På fullmäktiges möte den 25 september gick han upp flera gånger, mer än vad han gjort under alla de tidigare åren han har varit med. Litar han inte på sina partikamrater i kommunen?

Han påtalade också att flera av oss borde inte gå upp och tala i kommun fullmäktige. Enligt Åkesson så är det endast han som står för kvalitén i debatten. Oavsett kvalité har vi alla folkvalda i fullmäktige full rätt att framföra våra åsikter.

Annons

Åkesson varnar för stålbad i kommunen framöver, förmodligen så i alla kommuner. Då borde han och Sverigedemokraterna se till i riksdagen att höja statsbidragen till kommunerna, ser inte att han driver detta i riksdagen.

Förutom att sälja ut ett flertal fastigheter, försämra för våra ungdomar genom att ta bort feriejobben, skolfrukosten, mensskydd och fältarbetarna så är det arvode för politikerna som står i fokus i deras rambudget.

Kommunallagen säger att man skall ha en skälig ersättning baserat på arbetsinsatsen. Sverigedemokraternas tidigare gruppledare, som satt med i arvodesberedningen, tyckte under förra mandatperioden att arvodena i Sölvesborg var alldeles för låga. De flesta kommuner följer riksdagsledamöternas arvode, men inte vi i Sölvesborg, vi har betydligt lägre nivå.

Åkesson tycker att arvodena skall sänkas i kommunen, han borde då gå före med ett gott exempel och sänka ledamotsarvodet i riksdagen, det hade hjälpt många kommuner som följer riksdagsarvoden, har inte sett att Sverigedemokraterna och Åkesson driver denna frågan i riksdagen.

”Vad är det som gör det så väldigt speciellt i Sölvesborg för Sverigedemokraterna?”
Bengt-Åke Karlsson, ordförande för Moderaterna Sölvesborg

Förmodligen för att Sverigedemokraterna inte föreslår några sänkta arvoden ute i kommunerna, det är endast i Sölvesborg man har en avvikande uppfattning. Vad är det som gör det så väldigt speciellt i Sölvesborg för Sverigedemokraterna?

Sverigedemokraterna i Sölvesborg vill ha en toppstyrd politikerorganisation, och fler heltidsanställda tjänstemän, som skall utföra politikernas arbete. Blir det lägre kostnader? Förmodligen inte, klart är att demokratin försämras.

Ser fram emot att Jimmie Åkesson och hans Sverigedemokraterna driver ovanstående i riksdagen.

Bengt-Åke Karlsson , Ordförande Moderaterna Sölvesborg

Annons
Annons
Annons
Annons