Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Debatt: ”SD har rätt - barn sexualiseras”

SD har rätt: barn sexualiseras.
Moral • Publicerad 6 december 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Vad betyder det röda bandet? Tycker SD det också är perverst och direkt farligt?
Vad betyder det röda bandet? Tycker SD det också är perverst och direkt farligt?Foto: Patric Lundqvist

I slutet av november arrangerades två sagostunder på Kalmars stadsbibliotek. Sagoläsningen annonserades som ”Drag story hour – fantasin får flöda utan normer och gränser”. Sagostunderna hade tidigare varit ett bestående inslag i Malmös biblioteksverksamhet. Under fem års tid har sagostunderna arrangerats där och uppskattningen har varit stor hos föräldrarna.

Mottagningen i Kalmar blev annorlunda. I upptakten till evenemanget klev SD:s Jonathan Sager ut och krävde att evenemanget ställdes in. Av omsorg för barnen, var det en ”moralisk skyldighet” att sätta stopp för en ”pervers” och ”direkt farlig” sagostund för barn. Barn ska hoppa i vattenpölar och leka med pinnar, inte tänka på sexuella läggningar och normkritik. Allt opassande och sexualiserande material ska försvinna från biblioteken och förskolorna, enligt Sager.

Annons

Jag har fler förslag:

Först och främst måste leksakskök tas bort från förskolor, och deras lekstugor rivas. Unga barn ska inte introduceras till idéer om giftermål och reproduktion. Små ömtåliga sinnen skadas av indoktrinering maskerad som leken ”mamma-pappa-barn”.

Det värsta är hur våld i nära relationer normaliseras i lekandet. Om leken eskalerar till knuffar och slag, bortförklaras det i samma drag. Varje gång förskolelärare lättsamt förklarar ”kärlek börjar med bråk”, sår fröken ett frö för ännu en våldsförövare. Det är perverst och direkt farligt.

Under traditionsenliga högtidsfiranden utsätts barn för flitig sexualisering, men dessvärre löper det ändå fritt runtom på Sveriges förskolor. Barnens förståelse av kroppen, kön och reproduktion blir knasig. Under påsken korrumperas barnen med en förvriden biologi, och som belöning får dem godis. Aldrig någonsin har väl en hare lagt ägg. Det är perverst och direkt farligt.

Luciatåg för barn måste få ett slut. Barn ska inte vara föremål för jämförelse med ett ålderdomligt helgon. Ett helgon hedrat för sin oskuld, vars röda band anspelar på pubertet, mognad och tamponger i handväskan. Det är perverst och direkt farligt.

Den värsta högtiden är midsommar då barnen måste kuva sig som grodor inför en blombeklädd lövpenis. Till glad och glättig musik får barnen dansa runt en hednisk symbol för det manliga könsorganet. Sedan får barnen avnjuta krämig gräddtårta. Det är perverst och direkt farligt.

”Till glad och glättig musik får barnen dansa runt en hednisk symbol för det manliga könsorganet. Sedan får barnen avnjuta krämig gräddtårta. Det är perverst och direkt farligt.”
Holger Patriksson

Sagostunden i Kalmar genomfördes, trots SD:s invändningar. Bibliotekspersonalen, kommunens anställda och dragshowartisterna översvämmades med hat, hets och hot. För att garantera barnen och berättarnas säkerhet fick sagostunden genomföras under gard av väktare.

Två män utklädda som kvinnor, med plagg i lustiga färger och luftiga peruker är inte perverst, men dessvärre blev evenemanget farligt. Det blev direkt farligt av tonen Sverigedemokraterna har i debatten mot HBTQ-personer.

I sagornas värld lever fantasin fritt – HBTQ-personer förtjänar att leva med samma frihet.

Holger Patriksson

Annons
Annons
Annons
Annons