Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Debatt: Språngbräda mot framtiden

Karlskrona är en kommun som växer. Men vi kan bättre.
Publicerad 4 februari 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sandra Bizzozero, Kommunstyrelsens ordförande (S), Karlskrona
Sandra Bizzozero, Kommunstyrelsens ordförande (S), KarlskronaFoto: Staffan Lindbom

Jämfört med för fyra år sedan har vi idag en lägre arbetslöshet. Men vi är inte nöjda.

Den upplevda tryggheten i Karlskrona är hög och vårt arbete för ökad trygghet fortsätter. Byggnationen i Karlskrona går på högvarv och flera företag gör historiskt stora satsningar i Karlskrona. Vi är en kommun med framåtanda, men vi är långt ifrån nöjda. Vi kan alltid bättre.

Annons

För att fortsätta utveckla vår kommun måste vi våga. Ett spännande och intensivt arbete sker just nu för att ge vår kommun och region den språngbräda vi behöver för att möta framtiden.

”För att fortsätta utveckla vår kommun måste vi våga. Ett spännande och intensivt arbete sker just nu för att ge vår kommun och region den språngbräda vi behöver för att möta framtiden.”
Sandra Bizzozero

Därför satsar vi på Expo Karlskrona och Expo 25, 30 år efter bo 93 på Stumholmen. Det är framtidens bomässa som nu växer fram. Expo 25 sätter inte bara bostaden i fokus. Det är en mässa där vi bygger det hållbara samhället. Där miljö och klimat är i fokus, allt för människors välbefinnande och folkhälsa i stort.

Vi gör en massiv satsning för att tillsammans med vårt näringsliv, BTH och flera myndigheter fortsätta utvecklingen inom området marin teknik. Redan när Karlskrona grundades samlades världsledande marinteknisk kompetens i staden. Under de drygt 340 år som gått har det kontinuerligt utvecklats innovationer, konstruktioner och tillverkning av marintekniska produkter i Karlskrona.

Vi har världsledande kompetens inom delar av det marintekniska området kvar. Vi bygger vidare på vår unika historia och unika förutsättningar.

Under mandatperioden har vi startat Karlskrona Internationella Grundskola (KIG). En skola med internationell läroplan. Vi gör satsningen för att vi är en kommun som är öppen för världen utanför. Vi är en kommun som välkomnar personer från hela världen, som vill och kan vara med och bidra till vårt näringsliv och utveckla hela Karlskrona.

Det byggs i hög takt. Kommunen gjorde under 2021 sitt största markinköp på mer än 40 år. Såväl privata fastighetsbolag som Karlskronahem bygger hyres- och bostadsrätter i hela kommunen. Exempel är marklägenheter på Jämjö och Hasslö.

En ny stadsdel växer fram på Pottholmen och Gräsviksområdet står på tur att utvecklas. Men vi måste öka takten på bostadsbyggandet, särskilt när det kommer till hyresrätter på landsbygden. Detta är ett av våra prioriterade områden under 2022.

Vi hoppas att fler vill vara med på resan för att skapa nya tillväxtsprång i Karlskrona. Tillsammans har vi en unik chans att bygga en stark kommun, ett välmående län och locka framgångsrika företag och kompetenta människor att etablera sig i Karlskrona och i Blekinge.

Framtidens Karlskrona bygger vi tillsammans med hårt arbete och en tro på vår förmåga.

Sandra Bizzozero, Kommunstyrelsens ordförande (S)

Annons
Annons
Annons
Annons