Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Debatt: Var julen hotad?

De måste jobba men får inte jobba för då tar de våra jobb, därför anvisas lågavlönade låtsasjobb. Det krävs fasta jobb och självförsörjning för att stanna. Bostad kräver fast anställning som förutsätter boende.
Publicerad 12 januari 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Titta mamma, nu kommer turken!
Titta mamma, nu kommer turken!Foto: Christine Olsson/TT

En genomsnittlig svensk hade blivit kränkt och utbränd inför sådana hopplöshetens murar, men så ser det ut om man inte är genomsnittlig svensk. Ett motstånd som idag börjar på andra sidan Medelhavet. Tänk att vi tog hem ”våra” afghaner trots allt, till jul dessutom, fast det är vi som är hotade. Och nu är julen också hotad enligt KD (Kristdemokraterna, Facebook)! Var det någon som missade den? Som inte såg den komma?

”Vi har skapat ett systematiskt blocköverskridande program mot invandring, integration och utsatthet, som närmar sig rena trakasserier. Den svenska självkänslan är inte så stark på kollektivet.”
Peter Östling

Vi har skapat ett systematiskt blocköverskridande program mot invandring, integration och utsatthet, som närmar sig rena trakasserier. Den svenska självkänslan är inte så stark på kollektivet. Ångesten på individnivå börjar i bristande individuell självkänsla – outbildade arbetslösa män i periferin som kände sig hotade har nu aggregerats till icke- solidaritet och till Sveriges största missnöjesparti. Den har kollektiviserats och nationaliserats samt spridit sig till utbildade män i tätort, till de som duschar innan de går till jobbet.

Annons

Även om invandraren är aldrig så utbildad och högpresterande så reses alla byråkratiska hinder även vid bristyrken. Många läkare och civilingenjörer kör ännu taxi. Att praktisera inom kommunerna eller på Samhall leder fel liksom att möta lotsar som inte kan dölja sin ovilja.

Nu ska de oönskade dessutom förmås återvandra med uppsökande verksamhet, efter att ha varit förpassade till utanförskapsområden. Ett märkligt uppdrag för en kommun, eller för AF! Eller är det detta som alla nya poliser ska göra, samtidigt som vi inte förmår utvisa grova återfallsförbrytare?

Xenofobin mot folkgrupper från just Mellersta Östern och Afrika liksom synen på svenskheten är extra tokig till jul (en ursvensk högtid enligt SD) eftersom både sapiens och världsreligionerna har sitt ursprung där, med Betlehem som gemensam krubba.

Syrierna kom hit redan på istiden och på nytt under den agrara revolutionen. De kom med båt, häst, vagn och kunskaper inom jordbruk, och lämnade ett genom som ännu bor i oss. De var här långt före nationen, och julen.

”Den kristna julen har sitt ursprung i Mellanöstern, granen är tysk, tomten turk och musiken är amerikansk-judisk. Kryddorna öster- och sydländska. En global smältdegel av historiska sedvänjor och integrerande medmänsklighet.”
Peter Östling

Den kristna julen har sitt ursprung i Mellanöstern, granen är tysk, tomten turk och musiken är amerikansk-judisk. Kryddorna öster- och sydländska. En global smältdegel av historiska sedvänjor och integrerande medmänsklighet.

En av världens mest spelade julsånger – Rudolf the Red Nosed Reindeer, skapades av en jude - Robert Maye. Den handlar om barndomen i invandrargettona i New York i början av 1900-talet, om rasismen och om kampen för acceptans och tillhörighet, i likhet med H. C Andersons Den fula ankungen.

Att julen är hotad är ännu en löjlig halmgubbe från KD! Men den är rätt missförstådd. SD:s fosterländska jul har fastnat i deras nutida bilder av förakt och förfall (riks.se) och i Walt Disney’s antisemitiska stereotyper. Att Rudolfs röda näsa är en metafor för juden har man aldrig begripit.

Peter Östling

Annons
Annons
Annons
Annons