Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: 256 miljoner kronor

256 miljoner kronor ska Herr Fredriksson (vårt moderate kommunalråd) ge bort av kommuninnevånarnas inbetalade skattepengar.
Ronneby • Publicerad 7 september 2022
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Tystnad från Ronnebys moderate kommunalråd Roger Fredriksson, är en det bekräftelse på att den privata entreprenören kostar 256 miljoner?
Tystnad från Ronnebys moderate kommunalråd Roger Fredriksson, är en det bekräftelse på att den privata entreprenören kostar 256 miljoner?Foto: Mattias Mattisson

Detta för att man inte orkar ta ansvar att sköta det som är kanske den viktigaste uppgiften för kommunen. Skolan, vård och omsorg. 256 miljoner till någon privat aktör som kanske finns i Stockholm eller Bahamas eller kanske Kina. Vad vet jag.

I nästa andetag kräver ni att skolan ska spara ett antal miljoner. Ja, ni måste ju ta de här 256 miljonerna nånstans. Fattar ni inte att er uppgift är att förvalta våra inbetalade pengar på bästa sätt för oss kommuninnevånare inte till nån enskild privat aktör som kanske inte ens bor i kommunen.

Annons

Detta på grund av en konstig ideologi att allt ska privatiseras, för då ska det bli billigare. I detta fallet så blir förlusten 256 miljoner.

Jag undrar hur stora förlusterna är när en privat aktör bygger ett äldreboende i kommunen. Det får vi inte veta. Det vi får veta är hur bra det är att de investerar i kommunen. De siffrorna är ni noga med att redovisa. Men som ni säkert vet (eller det kanske ni inte har en aning om) så är det så att investerar gör man för att man ska få något tillbaka.

Då är det inte bara det man investerat utan ett antal procent i vinst ska man ju ha, annars är det ingen ide att satsa något. Så satsar man 100 miljoner så vill man ju ha tillbaka dom pengarna inom ett visst antal år och sen börjar vinsten ticka in. År efter år.

Vem skall betala den vinsten? Jo, givetvis Ronnebyborna. För någon annan kan jag inte tänka mig skall göra det. Alltså pengar som försvinner från vår gemensamma kassa. De pengarna hade kunnat stanna i kommunen om man orkat ta ansvar och skött sitt jobb. 256 miljoner dit, 10 miljoner dit osv.

Hur många såna här affärer görs det? Alla som medverkat till detta beslut borde ju vara diskvalificerade för all framtid att vara våra representanter. Jag vill inte höra ett endaste pip från nån av de fem partierna som tagit detta beslut, klaga över ekonomin under kommande mandatperiod. Det gäller även de som tänkt rösta på er.

Om ni nu får några röster, man undrar ju hur väljarna tänker då. Det är väl bara ideologi antar jag.

Jag är så trött på politiker som inte vet vilka det är som dom ska tänka på i första hand. Det är väl våra skattepengar som betalar era löner, eller?

”Moderaterna går ju till val på att det ska bli ordning på Sverige. Ja, det är också en jävla ordning. Ni har ju styrt i Ronneby i 12 år och otryggheten verkar ju vara värre än nånsin om man får tro alla mätningar.”
Orolig medborgare

Moderaterna går ju till val på att det ska bli ordning på Sverige. Ja, det är också en jävla ordning. Ni har ju styrt i Ronneby i 12 år och otryggheten verkar ju vara värre än nånsin om man får tro alla mätningar. Men det är väl nån annans fel antar jag.

Hade jag varit skolelev i denna kommun hade jag gjort som Greta Thunberg och satt mig utanför kommunhuset med en skylt. Skolstrejk på grund av förskingring.

Som kommuninnevånare förväntar jag mig ett svar innan valet. En tystnad tar jag som bekräftelse på att Ronny Petterssons insändare ”Borgarna riskerar Ronnebys ekonomi (Sydöstran 30 aug) samt ”Roger Fredriksson (m) svaret skyldig” (Sydöstran, nätupplagan 28 aug) har rätt i sina beräkningar.

Orolig medborgare

Annons
Annons
Annons
Annons