Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: 5 köksbordsfunderingar

Fem funderingar vid köksbordet:
Köksbordsfunderingar • Publicerad 17 februari 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Mellanösterns Putin?
Mellanösterns Putin?Foto: Alex Kolomiensky

1. I Sölvesborg kallade en sosse Jomshof för vad han är. Då ven partipiskan. ”Vi ska inte ha polarisering i en demokrati” hette det. Således ska nazisterna strykas medhårs trots att SD:s viktigaste budskap är att dela in människor i ”vi och dom”.

2. Mycket tyder på att golfströmmen kommer att kollapsa inom en mansålder och göra Skandinavien obeboeligt. Samtidigt kommer havsnivån att höjas femton meter.

Annons

Läget är akut. Vi människor på jorden måste göra vad vi kan för att förhindra katastrofen.

Vad gör då politikerna? Jo de ser till att utsläppen ökar.

Det gäller även politiker i vårt land:

Regeringen har sänkt priset för fossilbränsle till bilar. Region Blekinge har gjort det dyrare att åka kollektivtrafik. Karlshamns kommun har beslutat att det ska vara gratis att parkera bilen medan vi cyklister inte har kunnat cykla i vinter på grund av undermålig snöröjning.

3. Vargar som angriper boskap i Blekinge har upprört många. Men vargen gör bara som den gjort i miljontals år. Att spärra in boskap i ett hägn är däremot inte naturligt.

Så vem gör fel?

4. ”NetPort Science Park” i Karlshamn borde byta namn. Bankernas inflyttning i skandalbygget på östra piren har gjort att ordet vetenskap inte passar alls. Inte minst eftersom de banker som flyttar in ligger bakom enorma utsläpp av växthusgaser enligt egna rapporter.

5. En gång fanns en palestinsk stat, men invånarna fördrevs av israeliska terrorister med början 1948.

”Numer benämns palestinier per definition terrorister, men när Israel bombar och dödar urskillningslöst kallas det legitimt försvar.”
Anders Englesson

Numer benämns palestinier per definition terrorister, men när Israel bombar och dödar urskillningslöst kallas det legitimt försvar.

Netanyahu är Mellanösterns Putin.

Anders Englesson, Köksbordspartiet.se

Annons
Annons
Annons
Annons