Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Insändare: Antingen är det man eller kvinna

I april kommer sannolikt riksdagen att rösta om en ny könstillhörighetslag som innebär rätt till juridiskt könsbyte från 16 år utan krav på köns-dysfori-diagnos.
Man/kvinna • Publicerad 1 april 2024
Detta är en insändare i Sydöstran. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det finns kvinnor och det finns män.
Det finns kvinnor och det finns män.Foto: Fredrik Svensson

Vad handlar det om och vad säger vetenskapens experter. Kritiken mot en alltmer osund utveckling inom transvården, där ideologisk transaktivism från HBTQ-rörelsen fått väga tyngre än vetenskapens fakta, har ökat. Varnings-rösterna är många.

Rörelsens hävdar att kön inte har några som helst biologiska faktorer. De menar att könet är ”ett påhitt”, något som inte existerar i verkligheten.

Annons

Detta är naturligtvis galenskap.

Dessa uppfattningar har RFSL monopol på att hävda i våra skolors sex- och samlevnadsundervisning och man har lyckats väl med att etablera dessa ytterst ovetenskapliga idéer i stora delar av den politiska sfären.

Politiker som tror mer på RFSL:s pseudovetenskap än en stor mängd experter inom och könsdysfori vill nu, till varje pris, införa en lag. Det ska också sägas att könsdysfori är en verklig diagnos. Men det är enormt ovanligt. Dessa få måste vi hjälpa.

Den biologiska sanningen är att alla våra celler samstämmigt bekräftar att man antingen är man eller kvinna.

”Den biologiska sanningen är att alla våra celler samstämmigt bekräftar att man antingen är man eller kvinna.”
Ingvar Nilsson

Professorn Agnes Wold är bara en av de många som stämmer in i kritiken mot extremt låga åldersgränser för juridiskt könsbyte, hormon¬behandling och pubertets¬blockerande mediciner som translobbyn vill att barn själva ska få bestämma om, trots att man inte är diagnosticerad med köndysfori.

Hon hävdar bestämt att det bara finns två kön och säger att; ”könet kodas av kromosomer som finns i varje cell i kroppen”.

Biologen Richard Dawkins ger klara besked. ”Kön är binärt. Kön är en biologisk realitet. Du är antingen man eller kvinna!” Han menar att det är tydligt både vad gäller könsceller och kromosomer. Efter det uttalandet fråntogs han titeln ”Årets Humanist” efter påtryckningar från transideologer.

RFSL/ HBTQ:s vilsna ideologi att kön är frikopplat från människans biologiska verklighet är därför en olämplig grund att stå på när lagar ska stiftas.

Ingvar Nilsson, Svängsta

Annons
Annons
Annons
Annons